Slovenya Cumhurbaşkanı Nataša Pirc Musar, Sırbistan'a resmi bir ziyarette bulunuyor

Resim

Slovenya Cumhurbaşkanı Nataša Pirc Musar, Sırbistan'ı resmen ziyaret ederek Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile bir araya geldi. Slovenya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Pirc Musar, Sırbistan'a yaptığı çalışma ziyareti sırasında Belgrad ve Priştine'yi AB himayesinde diyaloğu sürdürmeye davet etti. Ayrıca yaptığı açıklamada, Kosova'daki mevcut zor durumu çözmenin ve durumu sakinleştirmenin tek doğru yolunun bu olduğuna da işaret etti.
Çarşamba günü Pirc Musarjeva, Slovenya Devlet Günü münasebetiyle Slovenya Büyükelçiliği tarafından Belgrad'da düzenlenen bir programa da katıldı. Konuşmasında iki ülke arasında bilim, kültür ve ekonomi alanlarında daha iyi iş birliğinin önemini vurguladı.
Hem Vučić hem de Pirc Musar, Slovenya ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu vurguladılar. Görüşmede, iyi bağları güçlendirmeye kararlı olduklarını ve karşılıklı iyi ilişkilere sahip ülkelerin Batı Balkanlar'da barış, istikrar ve ilerlemeye katkıda bulunacağını vurguladılar.
Pirc Musar, Slovenya için bölge ülkelerinin Avrupalı ​​geleceğinin hayati önem taşıdığını ve bu nedenle Sırbistan'ı her zaman içtenlikle Avrupa ailesinin bir parçası haline getirmeye çalışacağını söyledi. Vučić, iki ülke arasındaki ticaretin bu yıl yaklaşık 2 milyar avroya ulaşacağı beklentisini dile getirdi. Belgrad ile Ljubljana'yı hızlı bir demiryolu bağlantısıyla birbirine bağlama arzusunu da dile getirdi.

 

Bu içerik 15.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.