Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor’un Kosova ziyaretinin detayları

Resim

Kosova’yı ziyaret eden Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in Slovenya'nın Kosova'yı tanıyan kararına yaptığı açıklamayı değerlendirdi.
Slovenya Cumhurbaşkanı, Kosova ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani tarafından devlet töreniyle karşılandı. Aynı zamanda, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in Slovenya'nın Kosova'yı tanıyan diğer ülkeler gibi Sırbistan'ın toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyleyen açıklaması hakkında yorum yaptı. Cumhurbaşkanı Pahor, bunun kasıtlı ve kabul edilemez bir açıklama olduğunu ifade etti.
"Slovenya ve Sırbistan'ın Kosova konusunda farklı tavırları var. Slovenya Kosova'yı devlet olarak tanırken, Sırbistan tanımıyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in açıklaması kabul edilemez ve taraflı" dedi.
Slovenya Cumhurbaşkanı, AB'nin sözünü tutması gerektiğini söyleyerek, Kosova'ya yönelik vize serbestisi sağlanması gerektiğine de değindi.
 

 

Bu içerik 08.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.