Slovenya Başbakanı Robert Golob Zagreb'i ziyaret etti

Resim
Slovenya Başbakanı Robert Golob, Zagreb'i ziyaret etti. Resmî bir ziyareti sırasında Slovenya Başbakanı Robert Golob, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović ile görüştü. Başbakan Golob, yaptığı görüşmede Ljubljana ile Zagreb arasındaki ilişkilerin mükemmel ve dostane olduğunu dile getirdi.
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ve Slovenya mevkidaşı Robert Golob Cuma günü, Hırvatistan ve Slovenya'nın yasadışı göç ve enerji işbirliği gibi bir dizi önemli konuda iyi işbirliği yaptıkları; ayrıca, aynı pozisyona sahip oldukları konusunda anlaşmaya vardılar. Sınır tahkimi, söz konusu ülkeler arasındaki tek çekişme ve çözülmeyen nokta olmaya devam etti.
Zagreb’teki görüşmeden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında Golob, halklarımızın dostluğu hakkında konuşmak zorunda değiliz çünkü dostluğumuz bellidir dedi. Golob, tahkimi reddedersek iki tarafı da sorun yaşayabilir diyerek sözlerine ekleme yaptı.
Başbakan Plenković, Hırvatistan'ın Slovenya'yı Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyeliği için başarılı adaylığını desteklediğini, öte yandan Slovenya'nın Hırvatistan'ın Schengen ve Avro bölgesine üyeliği konusunu desteklediğini hatırlattı.

Bu içerik 14.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.