Slovenya Başbakanı Robert Golob ile Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic Slovenya'da bir araya geliyor

ResimHırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic resmi ziyaret için Slovenya'ya gidiyor. Plenkovic, Brdo'da Slovenya Başbakanı Robert Golob tarafından kabul edilecek. Görüşmede enerji ve altyapı alanında işbirliğinin yanı sıra Batı Balkanlar'daki durum ve göç sürecinde işbirliğinin ön planda olması bekleniyor.

Bu ziyaret, Başbakan Robert Golob ile Andrej Plenković arasındaki ikinci görüşme olacak. İlk kez geçen Ağustos ayında Bled Stratejik Forumu'nun oturum aralarında bir araya geldiler.

Slovenya Başbakanlık Ofisi, Slovenya ile Hırvatistan arasındaki ekonomik işbirliği mükemmel olduğunu belirtmektedir. Izvozno okno sayfasının verilerine göre, geçen yıl toplam mal değişimi 7,39 milyar avroya ulaştı, bunun 4,45 milyar avro tutarı ihracatı ve 2,94 milyar avro ise ithalatı oluşturdu. Böylece geçen yıl Hırvatistan, ticaret açısından Slovenya'nın en önemli ticaret ortakları arasında beşinci sırada yer aldı.

Resmi olmayan bilgilere göre Golob'un Hırvatistan'a yapacağı resmi ziyarete hazırlık olması gereken bu toplantıda ana konulardan biri de enerji alanında işbirliği olacaktır. Slovenya Başbakanlık Ofisi’ndeki kaynaklara göre, Slovenya Krk adasındaki LNG terminalinin genişletilmesine ve Hırvatistan ile Avusturya arasındaki doğal gaz boru hattı bağlantısının iyileştirilmesine katılmakla ilgileniyor. Öte yandan, Hırvatistan, Slovenya'ya daha büyük miktarlarda gaz satmayı planlamaktadır.

Bu içerik 28.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.