Slovenya Başbakanı: Sırbistan'a yaptırım uygulanması gerekiyorsa birleşeceğiz

Resim

Slovenya Başbakanı Robert Golob, İspanya Granada şehrinde düzenlenen Avrupa Siyasi Birliği (EPS) zirvesinde, Banjsko ve Zvečani'deki son saldırının ardından Sırbistan'a olası yaptırımlar uygulanırken dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Başbakan Golob’a göre, yaptırımların kalıcı bir çözüme yol açması şart değil, ancak AB'de bu konuda ortak bir tutum oluşması halinde Slovenya da yaptırımlara katılacak.
Golob'un belirttiğine göre, AB üye ülkelerinin liderleri tarafından Sırbistan'a karşı olası yaptırımlar henüz tartışılmadı. Golob, bu konuda dikkatli, tutarlı ve ısrarcı olmamız gerektiğini düşünüyorum dedi. Başbakan Golob, durumun sakinleştirilmesi ve kalıcı çözüm aranması gerektiğini ifade etti.
Golob, "Yaptırımların kalıcı bir çözüme yol açabileceğine inanmıyorum” dedi. Ayrıca Golob, “gerekirse ve AB’nin ortak bir tutum varsa, yaptırımlara Slovenya da katılacak. Ancak bu mutlaka ilk ve tek adım değil" dedi.
Golob, "Uluslararası toplumun gerilimi tırmandırmayı teşvik eden kişileri kınaması doğru bir hareket. Slovenya ayrıca, buna katılan veya bu sürece öncülük eden kişileri de ağır şekilde cezalandıracaktır" dedi.

Bu içerik 05.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.