Slovenya 4 yangın söndürme uçağı için sözleşme imzaladı

Resim
Slovenya, Air Tractor AT-802F Fire Boss tipi dört adet yangın söndürme uçağı satın alacak.

Savunma Bakanı Marjan Šarec, bu dört uçağın satın alınması için üretici firma ile bir sözleşme imzaladı. Bu satın alma kararının geçen yıl Karst şehrinde çıkan yangından kısa bir süre sonra alındığını belirten Bakan Šarec, “Bu uçaklar, artık diğer ülkelerin insafına ve müsaitlik durumlarına bağlı kalmamamızı sağlayacaktır” diye konuştu.  
Air Tractor tarafından üretilen bu uçakların ikisi çift kişilik, diğer ikisi ise tek kişiliktir.  Bu iki çift kişilik uçak, Millî Savunma Bakanlığı’nın güvencesinde bu yıl Haziran ayında, diğer iki tek kişilik uçak ise gelecek yıl teslim edilecek.
Yangın söndürme uçakları sivil uçak olarak kayda geçirilecek ve Havacılık Kurtarma ve Mücadele İdaresi bünyesinin özel birimine tahsis edilecektir. Ancak uçaklar yalnızca Slovenya’da çıkan yangınları söndürmekle kalmayacak, aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerindeki itfaiye ekiplerine yardım edebilecekleri Avrupa Sivil İstihbarat Teşkilatı’na da dâhil olacaklardır.
Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri Janez Lenarčič, sosyal medya hesabı Twitter’da, sözleşmenin imzalanmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Bu tür güçlendirilmiş ekipmanlarla Slovenya'nın daha güvende olacağını ve başkalarına da yardım edebileceği için AB'deki ortak tepkiyi de güçlendireceğini sözlerine ekledi.

Bu içerik 17.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.