Slovenya, Bosna Hersek’in Euro-Atlantik entegrasyonunda tam üyelik yolundaki ilerlemesini destekliyor

ResimBosna-Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez ve Bosna-Hersek'teki Slovenya Büyükelçisi Damijan Sedar görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Bosna Hersek ile Slovenya arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.
Slovenya Cumhuriyeti, Bosna-Hersek'e Avrupa Birliği adaylık statüsü verilmesinde büyük destek sağladı. Bakan Helez, Büyükelçi Sedar'a bu konudaki büyük yardımları için teşekkür etti.
Büyükelçi Sedar, Slovenya'nın yakın zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne geçici üye seçilmesinin önemini vurguladı. Slovenya'nın bu rolde çok taraflılığa ve insan haklarının korunmasına büyük önem verdiğini belirtti. Ayrıca, Slovenya’nın bu bölgedeki barış ve istikrar için Bosna Hersek’in önemini göz ardı etmeyeceğini ifade etti.
Sedar, Slovenya'nın Bosna Hersek’in Euro-Atlantik entegrasyonunda tam üyelik yolunda ilerlemesini desteklediğini ifade etti. Ayrıca, ülkesinin Bosna Hersek’in savunma kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik NATO yardım paketine bağışlarla katılmaya hazır olduğunu belirtti.
Bakan Helez ise Bosna Hersek ile geçmişte ortak bir devlet yapısının parçası olan Slovenya’nın önemini vurguladı ve bölgedeki koşullar hakkındaki bilgisinin Bosna Hersek’in AB ve NATO’daki tam üyelik yolunda yardımcı olabileceğini belirtti.
Helez, Bosna Hersek ve Slovenya arasında herhangi açık bir sorun olmadığını vurgulayarak, Slovenya'nın doğal afetlerde, eğitimde ve askeri deneyim paylaşımı gibi konularda Bosna-Hersek'e sağladığı yardım ve destekten dolayı Sedar’a teşekkür etti.

Bu içerik 12.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.