Slovenya, 28 Sloven tankını Ukrayna'ya gönderiyor

Resim 

Slovenya ve Almanya arasında gerçekleşen görüşmelerde, Slovenya'nın M-84 tanklarını Ukrayna'ya göndermesi ve bunun karşılığında Almanya'nın da Slovenya’ya modern askeri zırhlı araç vermesi uzun süredir gündemdeydi. Bu bağlamda, Slovenya Başbakanı Robert Golob, 12 Temmuz'daki Berlin ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Ukrayna ile ilgili olarak ortak eylemde bulunma konusunda Sloven ve Alman taraflarının anlaşma sağladığını duyurmuştu.  
Slovenya Başbakanlığı 19.09.2022 tarihinde yaptığı açıklamada, 28 Sloven M-55S tankının Ukrayna'ya gönderileceğini, bunun karşılığında ise Almanya’dan 35'i yükleme kamyonu ve beşi su tankeri olmak üzere 40 Alman zırhlı nakliye aracının Slovenya'ya verileceğini duyurdu.
Golob ve Scholz, diğer konuların yanı sıra Ukrayna'daki Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'ya nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunarak çeşitli olasılıkları gündeme getirmişler ve Slovenya’nın Ukrayna’ya ağır silah yardımı yapması konusunda karar kılmışlardı.
Bilindiği üzere Berlin hükümeti, Ukrayna'ya silah gönderme konusunda harekete geçmekte gecikmesi nedeniyle son aylarda sıkça eleştirilerin hedefi olmaktaydı.
 
Bu içerik 19.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.