Slavi Trifonov: Biz özgürüz ve ancak bu şekilde iktidara gelebilir ve yönetebiliriz.

Bulgaristan ITN partisi lideri Slavi Trifonov Facebook sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklama ile parti tarafından parlamentoda hükûmetin neden oylamaya sunulmaması gerektiği konusuna açıklık getirdi.
Trifonov açıklamasında “Biz özgürüz ve egemen gücün kararı ile ancak özgürsek iktidara gelebilir ve yönetebiliriz” ifadelerini kullandı.
Trifonov’un açıklaması ise şöyle: “ITN partisi siyaset sahnesine çıkmamış olsaydı, şimdi iktidar yeniden Boyko Borisov ve vatanseverler ile onların gizli ortakları DPS’nin ellerinde olacaktı. Bizim hükûmetimiz parlamentoda oylansa ve GERB ve DPS tarafından destek görseydi, ITN partisinin nefretinden kirli Bulgar politikasındaki aktörlerin çoğu ilham almıştı. Ve statükonun önde gelen iki partisi gerçekte bunu sadece tek bir amaç uğruna destekleyebilirdi. O da ITN partisi üzerinde ağır bir imaj darbesine sebebiyet vermek için. Çünkü ITN partisi GERB ve DPS’nin gerçek muterizidir”
Slavi Trifonov açıklamalarına şöyle devam etti. “Gün boyunca duyuyorum. Neden ITN hükûmeti olmayacak? Neden oylanmayacak? Neden eleştiri olmayacak? Bu bir çeşit şizofrenidir. Bir akıl hastanesinde yaşıyormuşuz gibi hissediyorum. Arzu ettiğimiz desteği alamadığımızdan oylanmayacak, mesele bu denli basittir”.

Bu içerik 11.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.