Skrekas: Yunanistan’ın enerji yeterliliği masada

Resim

Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas’ın ABD Kongresi Heyeti ve ABD’nin Atina Büyükelçisi ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında Rusya’nın doğal gaz tedarikini kesmesi durumunda Yunanistan’ın enerji yeterliliği ile ilgili plan ele alındı. Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı aynı zamanda 2030 yılına kadar ülke içinde elektrik tüketiminin %70’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması yönündeki ulusal stratejik hedefi de açıkladı.

Görüşmede ağırlıklı olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonrası küresel ekonomi, uluslararası enerji pazarlarındaki yeni durum ve Yunan hükümetinin enerji fiyatlarındaki yükselişe karşı aldığı tedbirler konuşuldu. Skrekas, ABD’li heyete Yunanistan’ın Revithousa kentindeki LNG istasyonunun kapasite artırımı, Dedeağaç ve Korint’te ülkenin enerji güvenliği açısından stratejik öneme sahip yeni doğal gaz dönüştürme istasyonları inşasından, IGB doğal gaz boru hattından ve Mısır, Güney Kıbrıs ve İsrail ile elektrik enerjisi hatlarından da bahsetti.

Yunan Bakan son olarak Rusya’nın hukuk dışı bir şekilde Ukrayna’yı işgali sonrası enerji fiyatlarında meydana gelen fahiş artışın Avrupa’nın Rusya’ya enerji bağımlılığını en kısa sürede ortadan kaldırmak adına yeşil enerji ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi daha da hızlandıracağı yönündeki görüşünü ifade etti.

Bu içerik 20.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.