Skrekas: “IGB’nin tamamlanması ülkenin enerji güvenliği için önemli bir adım”

Resim

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas Gümülcine’de bulunan Yunan-Bulgar IGB doğal gaz boru hattı şantiyesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis adına Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov’u ağırladı. Çalışmaları denetleyen Skrekas ve Bulgaristan Başbakanına Bulgaristan Enerji Bakanı Aleksandr Nikolof, Doğu Makedonya Trakya Bölge Valisi Hristos Metios gibi isimler de eşlik etti.

Söz konusu doğal gaz boru hattı çalışmasının tamamlanması hem Yunanistan’ın hem de bölgenin enerji güvenliği açısından önem arz ediyor. IGB boru hattı Gümülcine ile Stara Zagora’yı birbirine bağlayacak olup, 182 km uzunluğunda. Anılan çalışmanın bütçesi yaklaşık 220 milyon avro olarak öngörülmekte ve Rus doğal gazına bağımlılığı azaltmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

“Ukrayna’daki dramatik gelişmeler Avrupa’da son yılların en ciddi jeopolitik krizine neden olmuştur. Bu bağlamda IGB Yunan-Bulgar boru hattı bölgenin enerji güvenliğini ön plana çıkaran bir hattır” diyen Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Skrekas aynı zamanda Yunanistan ve Bulgaristan arasında çok yönlü enerji iş birliğini yeni bir aşamaya taşıması açısından önemli olduğunu da ekledi.
 
Bu içerik 21.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.