Sırp yolcu ve dağcıların bulunduğu otobüsler Jarinje’den geri çevrildi.

Resim

Sırbistan Radyo Televizyonu'nun (RTS) haberine göre, iki yolcu otobüsü Jarinje Sınır Kapısı’nda saatlerce bekledikten sonra Kosova polisi geçmelerine izin vermediği için Sırbistan'a döndü.

Kosova polisi, Sırbistan'dan gelen ve 80 kişiden fazla insanı taşıyan iki otobüsün Jarinje'yi geçmesine izin vermedi. BETA'nın haberine göre, ilk otobüste Kosova'daki Sırp dini mekânlarını gezmeye giden bir grup turist varken, ikinci otobüste de Şar Dağı'na giden dağcılar bulunmaktaydı.

Yolculardan biri olan Aleksandar Nicevic, BETA ajansına sınır kapısında altı saatten fazla beklediklerini söyledi. Jarinje Sınır Kapısı’nı kısa bir süreliğine engelleyen yolcuların, engelleme işlemini önceden haber vermeleri gerektiğinden dolayı engeli kısa sürede kaldırdılar.

Sırbistan Cumhuriyeti Kosova Ofisi Müdürü Petar Petkovic, Pink TV'ye verdiği röportajda; otobüsün birinde dini mekânları gezen bir grup turist, diğerinde ise Şar Dağı'na giden dağcıların olduğunu ifade etti.

KAYNAK: Politika gazetesi

https://www.politika.rs/sr/clanak/481132/Sa-Jarinja-vraceni-autobusi-sa-srpskim-hodocasnicima-i-alpinistima (Erişim tarihi 16.06.2021)

Bu içerik 16.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.