Sırp ulusal güvenlik uzmanı Kosova'nın silahlanmasına çıldırdı

Resim

Sırp ulusal ve küresel güvenlik uzmanı Nikola Antiç, Kurir TV'ye verdiği demeçte şunları ifade etti: “Batı, Kosova devletini silahlandırmayı ve Kosova'yı Sırbistan ile çatışmaya sokmayı/yönlendirmeyi planlıyor. 2021'de Priştine'nin depoları askeri teçhizatla dolduruldu."

Kurir TV'ye konuşan Antiç, "BM gözetimindeki bir bölgenin neye ihtiyacı var? Kime karşı savaşacaklar? KFOR orada ne yaptı? Güvenlik Konseyi sessizken, orada bir anlamsız tiyatro oynanıyor. Arnavutlar, Sırbistan silahlandığı ve onlara karşı saldırgan olduğu için silahlandıklarını söylüyorlar. Sırbistan kimseye karşı saldırgan değil, güçlerimiz her saldırganı püskürtmeli" dedi.

Antiç, "Biz sadece topraklarımızı talep ediyoruz, Sırbistan egemen bir ülkedir ve kendi ordusunu geliştirmesi gerekir. Bu sorun değil. Sorun, Kosova'daki tüm bu silahlanma. 150 uçaksavar silahı sağladılar. Ne için? Kosova'da hangi polis uçaksavar topları kullanmalı ve bunlar niçin kullanılmalı?” diye sordu. Antiç, uluslararası toplumun bu duruma tepki göstermeyeceğini düşünüyor.
Bu içerik 01.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.