Sırp tehditlerine karşılık vermek için gerekli silahları alıyoruz

Resim

Kosova Savunma Bakanı Yardımcısı Shemsi Syla (Şemsi Süla), katıldığı bir özel televizyon yayınında ordunun 2022 silahlanma planları hakkında konuştu.

Syla konuşmasında, bu politikayı Amerika'nın silahlanma pratiğine göre izlediklerini söyledi. Özel şirketlerle değil, yalnızca devletlerle silah anlaşması yapmaya özen gösterdiklerini belirtip, ilgili devletlerin Kosova'ya silah satışını denetlediğini açıkladı.

Syla, Kosova’nın silah alımında en büyük ortakları arasında ABD, Hırvatistan, Türkiye ve diğer bazı ülkelerin olduğunu bildirdi.

"Sırbistan'ın silahlanmasından sonra savunmaya hazırlanıyoruz. Sırbistan'dan devam eden tehditler göz önünde bulundurulduğunda, bu tehditlere cevap verecek yeterli silahlarla donanmış durumdayız. Silahları saldırmak üzere satın almıyoruz, ancak bölgemizi ve halkımızı korumak için gece gündüz çalışıyoruz" şeklinde konuşan Savunma Bakan Yardımcısı Shemsi Syla, yeni girdiğimiz yıl için silah alımı adına 52 milyon euroluk bütçenin ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Bu içerik 11.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.