Sırp Ortodoks Kilisesi ile Karadağ arasında Temel Anlaşma imzalanmak üzere

Resim
Sırp Ortodoks Kilisesi ile Karadağ arasında imzalanması beklenen anlaşmanın teknik ve yasal detayları tamamlandı. Karadağ hükûmeti, anlaşmayı Sırp Patrikliğine teslim etti.
Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç Salı günü yaptığı açıklamada, anlaşma için gereken her detayı tamamladıklarını ve cevap beklediklerini söyledi. Sırp Patrikliğinin anlaşmayı imzalamasını veya varsa çekincelerini ortaya koymasını isteyen Başbakan, anlaşmanın en kısa zamanda imzalanmasını istediğini, ancak önemli olanın nihayetinde iki tarafın da anlaşması olduğunu ifade etti.
Hükûmetlerinin anlaşmayı imzalamaya “tamamıyla hazır” olduğunu söyleyen Başbakan, Sırp Ortodoks Kilisesi ile Karadağ arasında imzalanacak olan Temel Anlaşma’nın ve ilgili kanunun bütün detaylarının tanımlandığını; bunların Karadağ Metropolitliği ile Karadağ’daki Sırp Ortodoks Kilisesi kurumları arasında iyi ilişkileri başlatacağını ifade etti. Başbakan ayrıca, “İşin içine birçok siyasi aktörün katıldığını biliyorum. Ancak bu mesele siyasetle ilgili değil; devlet ile din arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi meselesidir. Dinin devlete karışması veya devletin din işlerine karışması gibi tartışmalara son noktayı koyma meselesidir.” dedi.

Kaynak:https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=08&dd=10&nav_category=167&nav_id=1905474 (Erişim tarihi: 10.08.2021)

Bu içerik 08.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.