Sırp Listesi’nden Kurti’ye: Kosova’nın kuzeyini asla yönetemeyeceksiniz

Resim

Sırp Listesi, Kosova polisinin Kosova’nın Sırbistan sınırındaki sularda ve Ujman Gölü'nün tamamında devriye gezmeye başlamasının ardından, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve İçişleri Bakanı Xhelal Svecla'ya tepki gösterdi.
Kurti ve Svecla’ya kendi topraklarına izinsiz geldikleri suçlamasını yapan Sırp Listesi, “Sırp topraklarını ele geçirerek ve halkımızı taciz ederek bu bölgedeki barışı doğrudan tehlikeye atıyorsunuz ve Kosova'nın kuzeyini asla yönetemeyeceksiniz” sözleriyle tepki gösterdi.
Hiç olmadığı kadar birlik içinde oldukları ve Kosova Özel Kuvvetleri’nin Sırp halkını korkutamayacağı belirtilen mesajda ayrıca, Sırp halkı barıştan ve özgürlükten yanadır ancak bu onların kendi komünlerinde köle olmayı kabul edecekleri anlamına gelmiyor ifadeleri yer alıyor.
Kosova Polisi, geçtiğimiz gün, savaş sonrası dönemden bu yana ilk kez Sırbistan sınırında ve Ujman Gölü'nün tamamında devriye gezmeye başlamıştı. Kosova Polisinin çalışmalarını değerlendiren İçişleri Bakanı Xhelal Svecla ise Kosova devlet sınırının artık tamamlandığını ilan etmişti.
 

 

Bu içerik 09.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.