Sırp Listesi milletvekilleri beş ay sonra Kosova Meclisinde

ResimBelgrad destekli Sırp Listesi milletvekilleri, beş aylık bir aranın ardından Perşembe günü Kosova Meclisi’ne döndüler.

Sırp Listesi'nin yeni milletvekilleri ile Özgürlük, Adalet ve Hayatta Kalma sivil girişimi saflarından bir milletvekili, Sırpların Kuzey Kosova’daki devlet kurumlarını protestosu kapsamında görevlerinden istifa eden on Sırp milletvekilinin yerine geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kosova Meclisi’ndeki yemin törenine katılarak göreve başlamışlardı. Sırp milletvekilleri, 17 Kasım tarihindeki yemin töreninin ardından meclisi terk etmiş, Perşembe günü gerçeklesen oturuma kadar da herhangi bir meclis oturumuna katılmamışlardı.

Kosova Anayasası'na göre, bir milletvekilinin görev süresi üst üste altı ay meclis oturumlarına katılmaması halinde sona ermekte. Kendi Kaderini Tayin Hareketi partisi milletvekili Dimal Başa da yaptığı açıklamada, Sırp Listesi milletvekillerinin koltuklarını kaybetmemek adına böyle bir karar aldıklarını dile getirdi. Dimal Başa, Sırp milletvekillerinin meclis oturumuna katılmalarının ülkenin kuzeyinde yaşanan güç durumun duyurulması adına önemli olduğunu ifade etti.

Sırp Listesi milletvekilleri meclis yoklamasının ardından oturumu terk ettiler.
 
Bu içerik 06.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 87 kez okundu.