Sırbistan Savunma Bakanlığı Sekreteri, Türkiye’nin Kosova Güvenlik Güçleri’ni silahlandırdığını ve eğittiğini iddia etti

Resim
Sırbistan Savunma Bakanlığı Sekreteri Nemanya Starovic, (18 Temmuz) Salı günü Sırbistan Devlet Televizyonu RTS’ye yaptığı açıklamada, Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerin “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı kararına ve diğer uluslararası anlaşmalara aykırı biçimde ‘sözde’ Kosova Güvenlik Güçleri’ni yoğun bir biçimde silahlandırmakta, eğitmekte ve çatışmaya hazır hale getirmekte olduğunu” iddia etti.
Starovic, bu durumun Sırp devlet kurumlarınca saptandığını ve yetkililerin bilgilendirildiğini; Sırbistan’ın Türkiye’yi bu durumun kabul edilemez olduğu konusunda uyarmak için bütün yolları denediğini ifade etti. Türkiye’nin Kosova güçlerine saldırı silahları ‘hibe ettiğini’ iddia eden ve Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin Türk SİHA’larını övdüğü demeçlerini hatırlatan Starovic, “Ancak maalesef ki bu durum sadece SİHA’larla sınırlı değil; aynı zamanda komplike tanksavar füzeleri, havanları ve diğer silahları da kapsıyor. Kosova’ya silah hibe etmek, Kosova’daki Sırp nüfusa ve Sırbistan’a karşı tehditleri artırıyor. Türkiye’nin sonbaharda KFOR’u (Kosova Barış Gücü) ilk kez komuta edeceğini düşündüğümüzde, bu gelişmeler daha da kaygı verici hâle geliyor.” dedi.

Kaynak:https://n1info.rs/english/news/serbian-official-says-turkey-arming-kosovo-security-forces/ (Erişim tarihi, 19.07.2023)
Bu içerik 18.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.