Sırbistan Savunma Bakanı Vučević: Sırbistan, Kosova-Türkiye askeri anlaşmasına yanıt vermeyi planlıyor

Resim

Sırp medyasından “Danas” gazetesinin Salı günü bildirdiğine göre, Sırbistan Savunma Bakanı Milosh Vučević, Sırbistan’ın Kosova ile Türkiye arasındaki askeri anlaşmadan endişe duyduğunu belirterek, Sırbistan’ın olup bitenleri yakından izlediğini ve yeterli yanıtı mutlaka vereceklerini ekledi.

“Sadece politik olarak değil, kapasitemizi tüm zorlamalara, risklere ve hatta anavatanımıza yönelik tehlikelere karşı adapte edeceğiz, çünkü şu soru ortaya çıkıyor: Kim için? Vučević, Belgrad’daki Topcider kışlasında gazetecilere “De facto olarak etnik kompozisyona baktığınızda bir başka Arnavut ordusu için” olarak ifade etti.

Vučević  bu, BM Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı kararına aykırıdır ve “uluslararası hukukun tüm normlarının doğrudan ihlali anlamına gelmektedir, NATO, sözde Kosova Güvenlik Gücü ile kurumsal olarak işbirliği yapmıyor, Kosova Silahlı Kuvvetleri adını verdikleri şeyin Anayasasına aykırı olan dönüşümüne ittifak olarak da katılmıyor” dedi.

Vučević Kosova’da zorunlu askerlik hizmetine ilişkin tartışmalar durumu daha da karmaşık hale getiriyor görüşünü savundu.

Kaynak: https://www.koha.net/arberi/407570/vuceviq-serbia-do-t-i-pergjigjet-marreveshjes-ushtarake-kosove-turqi/ (Erişim tarihi, 30.01.2024).

 

Bu içerik 30.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.