Sırbistan sahte bomba tehditleriyle çalkalanıyor: Yetkililere göre Batılı aktörler Sırbistan’a boyun eğdirmeye çalışıyor

Resim

Ukrayna’da savaş çıktığından beri Sırbistan’a sahte bomba tehditleri geliyor. 16 Mayıs bu tehditlerin en çok geldiği gün oldu. Sabah saatlerinden itibaren Sırbistan’da çeşitli adreslere gündelik yaşamı sekteye uğratan bomba tehditleri yağdı. Belgrad’da yüzden fazla okula, binalarında bomba patlayacağına dair e-posta geldi. Günün ilerleyen saatlerinde de Belgrad’daki köprülerde, alışveriş merkezlerinde, hayvanat bahçesinde, otogarda, kamu kurumlarında ve Niş’teki havalimanı gibi yerlerde bombaların patlayacağına dair e-postalar alındı.

Başbakan Ana Brnabiç’e göre bu tehditler, Sırbistan’ın Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmaması sebebiyle geliyor. Tehditlerin tesadüf olmadığını söyleyen Başbakan, bunların yurtdışından planlı bir şekilde iletildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin ise tehditlerin amacının Sırbistan’ı bağımsız bir dış politika izlemekten alıkoymak, panik ve huzursuzluk yayarak Sırbistan ekonomisine zarar vermek olduğunu ifade etti. Vulin, bomba tehditlerinin “Sırbistan’a karşı yürütülen özel bir savaş türü” olduğunu iddia etti ve bunların birkaç Avrupa ülkesinden geldiğini öne sürdü. İçişleri Bakanı, bu tehditlerin çok masraflı hacker saldırıları olduğunu ve bunların çeşitli merkezler tarafından organize edildiğini de söyledi.

Sırbistan’daki Danas gazetesine göre, 100’den fazla okula bomba tehdidi, sb1465-yandex.ru isimli e-posta adresinden geldi. Bir uzmanın aynı gazeteye verdiği demece göre bu e-posta adresinin sahte olma ihtimali az da olsa bulunuyor.

Kaynak: https://l24.im/FWCB  (Erişim tarihi, 18.05.2022)
Bu içerik 17.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.