Sırbistan Rusya’dan yeni tanksavar füzesi ve doğal gaz konusunda güvence aldı

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumartesi günü telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. İki devlet başkanı, Sırbistan’a ilave doğal gaz sağlanması konusunda anlaşmaya vardı. Putin, Rusya’nın doğal gaz konusunda anlaşmalara sadık kalacağını ve Sırbistan’ın kış boyunca tedarik sıkıntısı çekmeyeceğinin güvencesini verdi.

Cumhurbaşkanı Vuçiç, Rusya’dan satın aldıkları Kornet tanksavar füzelerinden dolayı Putin’e teşekkür ederken, Rus yapımı bu tanksavar füzelerinin alanında dünyanın en iyisi olduğunu ve Sırbistan’ın kara kuvvetleri için en iyi takviyenin bu füzeler olduğunu belirtti. Sırbistan Savunma Bakanı Neboyşa Stefanoviç de söz konusu tanksavar füzelerinin “çok etkili ve ölümcül” olduğunu söylemiş, Sırbistan’ın savunma bütçesinin yeni yılda artırılacağını duyurmuştu.

Aleksandar Vuçiç ve Vladimir Putin, savunma ve doğal gaz konularının yanı sıra ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler, ekonomik iş birliği konularında da görüştü. İki devlet başkanı, yakında Sırbistan ile Rusya arasında bir stratejik ekonomik iş birliği anlaşması imzalanmasını beklediklerini söyleyerek, Sırbistan’ın HIP-Petrohemija isimli petrokimya şirketi ile Rusya’nın enerji devi Gazprom arasında anlaşma yapılacağının sinyalini verdi.

Kaynak: http://www.tanjug.rs/full-view_en.aspx?izb=707154 (Erişim tarihi, 29.12.2021)
Bu içerik 27.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.