Sırbistan Ordusu’nda bir yedek subay, Bulgaristan istihbaratına bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı

Resim
Sırbistan’ın Piçinya bölgesine bağlı Bosilegrad kasabasındaki kültür merkezinde çalışan ve aynı zamanda Sırbistan Ordusu’nda yedek subay olarak görev yapan L.G. (61) isimli bir şahıs, Bulgaristan istihbaratına gizli bilgiler verdiği şüphesiyle tutuklandı. Novosti gazetesinin ulaştığı bilgilere göre L.G., Vranye şehrinde yer alan toplam asker sayısını, askerî birliklerin durumlarını; hangi silah ve ekipmanları kullandıklarını konuyla ilgili kişilere iletiyordu. Şüpheli ayrıca bu kişilere güvenlik güçlerinin personel şemasını ve ülkenin güneyindeki güncel siyasal durumu da bildiriyordu. Şüpheli, gizli askerî bilgileri bir dış organizasyona aktararak ülkenin güvenlik, askerî ve savunma çıkarlarına zarar verme suçlamasıyla Vranye’deki başsavcılığa ifade verdi.
Gazetenin ulaştığı bilgilere göre Bosilegrad kasabasının sakinleri bu haberi şaşkınlıkla karşıladı. Kasaba sakinlerinin L.G.’yi iki kız babası olan iyi bir komşu olarak bildikleri, L.G.’nin kasabanın kültür merkezindeki işinin yanısıra bir dükkân sahibi olduğunu söyledikleri aktarıldı.
Sırbistan’ın güneydoğusunda Bulgaristan sınırında yer alan bir kasaba olan Bosilegrad’da nüfusun %72’sini Bulgar kökenli Sırp vatandaşları oluşturuyor.
 
Kaynak:https://www.b92.net/eng/news/crimes.php?yyyy=2023&mm=12&dd=05&nav_id=117191 (Erişim tarihi, 22.11.2023)
Bu içerik 05.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.