Sırbistan Meclis Başkanı Daçiç, Sırbistan’ın Rusya’ya yaptırım uygulayamayacağını söyledi

Resim

Sırbistan Meclis Başkanı İvitsa Daçiç, Sırbistan’ın Rusya’ya yönelik yaptırım uygulamaması gerektiğini ve uygulayamayacağını söyleyerek, bunun en büyük müttefiklerini kaybetmeleri anlamına geleceğini ifade etti. Aynı zamanda Sırbistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı olan Daçiç, Salı günü bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Sırbistan’ı kollayan tek ülke Rusya. Başka kimsemiz yok. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Sırbistan’ı kınama karar tasarısını (Srebrenitsa nedeniyle) veto etmesi için Rusya tarafını bizzat ben aradım. Onlar da veto etti.” dedi.

Daçiç’e göre Rusya’ya yönelik yaptırımlar hafifletilirken, Sırbistan her gün yoğun bir baskıyla karşı karşıya kalıyor. Ancak Daçiç, kimsenin Sırbistan’ın Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmaması durumunda yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı yönünde bir şey söylemediğini de ekledi.

Daçiç, Rusya’nın Sırbistan Büyükelçisi’ne Sırbistan’ın ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini, dolayısıyla Rusya’ya yaptırım uygulamayacağını belirtmişti.

Kaynak:https://rs.n1info.com/english/news/dacic-serbia-cant-impose-sanctions-on-russia/ (Erişim tarihi, 16.03.2022)

Bu içerik 15.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.