Sırbistan Maliye Bakanı duyurdu: Belgrad metrosunun yapımı bu ay başlıyor

Resim

Sırbistan Maliye Bakanı Sinişa Mali, Belgrad metrosunun yapımına bu ay başlayacaklarını şu sözlerle duyurdu:

“Bugün imzaladığımız bu sözleşmeye göre Belgrad metrosunun ilk hattının inşasına 22 Kasım’da resmen başlayacağız. 22 Kasım’da çok sayıda işçiyi ve makinayı görmemizle beraber nesillerdir hayalini kurduğumuz bu projeyi gerçekleştirdiğimizi idrak etmeye başlayacağız.”

“Mali imkânlarımız olmasaydı bunu yapmak mümkün olmayacaktı. İnsanlar metro yapımına 10-15 sene önce başlanmış olması gerektiğini söylüyor, ancak o zamanlar para yoktu. Sırbistan hükümeti iki metro hattı için de gerekli parayı sağladı. En kötü kriz dönemlerinde bile paramız olduğunu ve parayı nasıl kullanacağımızı bildiğimizi gösterdik. Belgrade Waterfront yapımına başlarken bitirme sözü verdik, sözümüzü tuttuk. Büyük Miloş Otoyolu yapımına başlarken bitirme sözü verdik, tuttuk. Yüksek hızlı trenlerde de, metroda da sözümüzü tutacağız.”

Maliye Bakanı Mali, bu hayali gerçekleştirmekle daha iyi bir gelecek kuracaklarını belirterek, Belgrad metrosunun başarının ve güçlü bir Sırbistan’ın bir simgesi olacağını vurguladı. Metro sayesinde Belgrad’ın raylı toplu taşıma sistemine geçişinin hızlanacağını tahmin ettiğini söyleyen Bakan, metronun trafiği rahatlatacağını ve Belgrad’ın hatta ülkelerinin imajına katkıda bulunacağını ifade etti. Metro yapım aşamalarının ayrıntılarını paylaşan Bakan, ilk metro hattının yapımının 2028 yılında tamamlanacağını ve ulaşıma açılacağını duyurdu. İkinci hattın ise 2030’da tamamlanması bekleniyor. Metro yapımıyla eş güdümlü bir şekilde Belgrad tren ve tramvay hatlarında da çalışmalar yapılacak.

Bakan ayrıca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’e, bu projeyi hayata geçirebilmek için yaptıklarından ötürü teşekkürlerini sundu.

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 118 kez okundu.