Sırbistan’ın Çin Büyükelçisi: “Sırbistan ve Çin arasındaki dostluk çelik kadar güçlü”

Resim

Sırbistan'ın Çin Büyükelçisi Maya Stefanoviç, 16 Temmuz'da Pekin ile Belgrad arasında direkt uçuşların başlayacağını belirterek, bunun iki ülke arasındaki dostluğu ayrıca güçlendireceğini vurguladı.
Büyükelçi, Pekin- Belgrad seferinin Hainan Havayolları tarafından başlatılacağını ve Sırbistan'ın ulusal havayolu Air Serbia'nın da yakında direkt uçuşları başlatacağını söyledi.
Stefanoviç, China Media Group (CMG) ile yaptığı röportajda, "Bu, şüphesiz her düzeyde yoğun bir iş birliğine, sosyal değişime ve karşılıklı turist ziyaretlerine katkıda bulunacaktır." dedi.
Büyükelçi, Sırbistan ve Çin arasındaki ilişkilerin tarihlerindeki en yüksek seviyede olduğunu belirterek, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması da dahil olmak üzere önümüzdeki dönemde bazı önemli gelişmeler beklendiğini söyledi.
Büyükelçi, başta et ve bal olmak üzere Sırp ürünlerinin Çin'e ihracatının yakında onaylanmasının beklendiğini ve otoyol inşası gibi diğer altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca Belgrad'da halihazırda inşa edilmiş olan bir Çin kültür merkezinin yakında açılacağını vurgulayan Stefanoviç, "Sırbistan ve Çin arasındaki çelikten güçlü dostluk, iki ülkenin birbirine sağladığı karşılıklı desteği tam olarak sembolize ediyor" dedi.

Kaynak: https://www.kisa.link/Q8Wa (Erişim tarihi, 14.07.2022)

Bu içerik 14.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.