Sırbistan İçişleri Bakanlığı, bu sene Belgrad’da yapılması planlanan EuroPride LGBT yürüyüşünü ve bu etkinliğe karşı düzenlenecek olan yürüyüşü yasakladı

Resim

Sırbistan İçişleri Bakanlığı, 2022 EuroPride etkinliği kapsamında Belgrad’da bu Cumartesi yapılması planlanan yürüyüşü ve bu yürüyüşe karşı aynı gün aynı yerde düzenlenmesi planlanan “aile yanlısı ve küreselcilik karşıtı” yürüyüşü yasakladı. Bakanlık konu hakkında bir basın bildirisi yayınlayarak, yaptıkları güvenlik değerlendirmesi sonucunda hem bu iki yürüyüşün katılımcılarının hem de diğer vatandaşların yüksek risk altında oldukları sonucuna vardıklarını açıkladı. Bakanlık, “Bir tarafta 2022 EuroPride etkinliğinin bir parçası olan yürüyüşe katılacak olan insanların, bir tarafta da bu yürüyüşe katılacak insanlara ve LGBT topluluğuna mensup olanlara karşıt görüşlere sahip olan insanların aynı yerde bulunmasının çatışma ve karşılıklı saldırı risklerini doğuracağı, vatandaşların mal ve mülklerinin tehlike altında bulunacağı, kamu düzeninin zarar göreceği sonucunu çıkarmış durumdayız.” şeklinde açıklamada bulundu.
İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, her türlü suçla mücadele etmelerinin yanı sıra bakanlık yetkililerinin ana görevinin kamu barışını korumak, bütün vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak olduğunu ifade ederek, “İşte tam da bu yüzden İçişleri Bakanlığı, EuroPride yürüyüşünün ve küreselcilik karşıtı yürüyüşün yapılmasına izin vermiyor. Bölgedeki mevcut jeopolitik durum ve gerilimler göz önünde bulundurulduğunda, Belgrad sokaklarında yapılacak anlamsız çatışmalar ülkemizin içinde bulunduğu konumu daha da zorlaştıracak, hem yürüyüşe katılacak olanların hem de diğer vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atacaktır. Tüm vatandaşlardan hukuka saygı duymalarını, şahsi ve politik çıkarlarını bir kenara bırakıp kendilerinin ve başkalarının güvenliğine zarar verecek davranışlardan kaçınmalarını rica ediyorum.” dedi.

Kaynak: https://rs.n1info.com/english/news/interior-ministry-formally-bans-pride-parade-anti-globalists-march/ (Erişim tarihi, 14.09.2022)
Bu içerik 13.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.