Sırbistan İçişleri Bakanı, Vuçiç’e suikast iddiaları üzerinden Karadağ Cumhurbaşkanı’nı suçladı

Resim

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in Karadağlı suç örgütü lideri Radoje Zviçer tarafından siyasal saiklerle hedef haline getirildiğini öne sürdü. Zviçer, bir süredir gündemde olan Vuçiç’e yönelik suikast planının ardındaki isim olarak görülüyor.
Europol’ün (Avrupa Polis Teşkilatı), suikastın Şubat ayının ortasında gerçekleşeceği yönündeki kendilerine yaptığı uyarıyı hatırlatan Vulin, hükümet yanlısı Pink TV’ye Cuma günü açıklamalarda bulundu. Vulin, “Aleksandar Vuçiç mafya hesaplaşmalarının ortasında kalacak birisi değil. Onun suç örgütleriyle bir ilişkisi yok, o sadece siyasetle ilgileniyor.” dedi. Vulin, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç’in kendisinin bu suikast planıyla bir bağlantısının olmadığı yönündeki açıklaması hakkında da konuştu. Vulin, Djukanoviç’in bu suikast planıyla bağlantısından zaten bahsedilmediğini, ancak Djukanoviç’in kendisini “Zviçer’in patronu olarak gösterdiğini” ifade etti. Vulin, “Karadağ’daki toplam seçmen sayısı Yeni Belgrad ilçesindeki (Belgrad’da bulunan) seçmen sayısından bile daha az, ancak Karadağ’da kimse bölgedeki en güçlü iki suç örgütünün farkına varmamış. Ne güvenlik güçleri onu fark edebilmiş, ne polis, ne de politikacılar. Siyasal arenada bir patronu olmadan, Zviçer var olamazdı” dedi.
Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanoviç, Vuçiç’e yönelik suikast planında parmağı olduğu yönündeki ithamlara “deli saçması” yakıştırması yapmış ve bu ithamları kınamıştı. Djukanoviç suikast iddialarının, Sırbistan’da Nisan ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesi hükümet tarafından seçmenleri konsolide etmek üzere ortaya atıldığını iddia etmişti.

Kaynak: https://rs.n1info.com/english/news/int-min-serbias-president-vucic-is-assassins-political-goal (Erişim tarihi, 16.02.2022)

Bu içerik 11.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.