Sırbistan Hükûmeti, Türk şirketi Erenli’ye Leskovaç'ta ücretsiz arsa tahsis etti

Sırbistan Hükûmeti tarafından Türk firması Erenli'ye, otomotiv endüstrisinde sıvı sirkülasyon sistemleri için bir üretim tesisi inşa etmesi amacıyla Leskovaç'ta 67.469 metrekarelik devlet arazisi ücretsiz olarak tahsis edildi.

Devlet Yardımları Kontrol Komisyonu arazi tahsisini onayladı. Sırbistan Maliye Bakanlığına göre, arazinin piyasa değeri 1,2 milyon avro civarında.

Sözleşme, Erenli firmasına yatırım projesi ile bağlantılı olarak 16,6 milyon avro yatırım yapma ve 338 yeni çalışanı belirsiz bir süre için istihdam etme yükümlülüğünü şart koşuyor. Şirket ayrıca yatırım projesinin tamamlanma tarihinden itibaren beş yıllık süre içinde çalışan sayısını azaltmamayı ve sözleşmeye konu arsaları beş yıllık süre dolmadan üçüncü bir kişiye satmamayı taahhüt edecek.

Anlaşma ayrıca şirketin yatırımlarının en az yüzde 25'inin kendi fonlarından, yani devlet yardımı içermeyen fonlardan finanse edilmesini şart koşuyor.

Türk firması Erenli, bu yıl 13 Mayıs'ta Leskovaç'ta kuruldu. Komisyon kararında Türk yatırımcının 1959 yılından beri Tier 1 ve Tier 2 firmaları için otomotiv sektöründe Türkiye’de kauçuk parça üretimi ile uğraştığı belirtiliyor. Ayrıca şirket 2016 yılında Ar-Ge merkezi sertifikası aldığı için mühendislik ve test hizmetlerini de müşterilerine sunuyor. Erenli’nin ürettiği ana ürünleri soğutma ve ısıtma sistemleri, emisyon kontrol sistemleri ve yağ soğutma hortumları oluşturuyor.

Leskovaç'taki yatırımın amacının, otomotiv endüstrisinde sıvı sirkülasyon sistemlerinin üretimi için toplam 15.745 metrekare alana sahip bir fabrika inşaatı olduğu belirtiliyor.

Bu içerik 22.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.