Sırbistan Dışişleri Bakanı: “Ukrayna’daki referandumların sonuçlarını tanımamız mümkün değil”

ResimSırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic, Sırbistan’ın, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yapılan referandumların sonuçlarını tanımasının uluslararası hukuk normları gereğince mümkün olmadığını ifade etti. Selakovic katıldığı bir basın toplantısında, “Referandumların sonuçlarını kabul etmek bizim, ülkelerin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma ilkesini temel alan ulusal çıkarlarımıza ve devlet çıkarlarımıza tamamen aykırı bir durum oluşturacaktır.” dedi.

Ukrayna’nın, şu anda Rusya güçlerinin kontrolü altındaki Donetsk, Lugansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde 23-27 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan referandumlarda, bölge halklarına Ukrayna’dan ayrılarak Rusya Cumhuriyeti’ne katılmak isteyip istemedikleri sorulmuştu. Referandumlarda sırasıyla % 99.23, % 98.42, % 93.11 ve % 87.05 oranlarında Rusya’ya katılma yönünde karar çıkmış durumda.

Kaynak:https://rs.n1info.com/english/news/serbias-fm-we-can-not-accept-results-of-referendums-in-ukraine/ (Erişim tarihi, 28.09.2022)
Bu içerik 25.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.