Sırbistan’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri 3 Nisan'da yapılacak

Resim

Sırbistan Meclis Başkanı Ivica Daçiç, Sırbistan’da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için halkın 3 Nisan’da sandık başına gideceğini duyurdu.
Daçiç, "Sırbistan Cumhuriyeti Anayasası uyarınca bu yıl 3 Nisan'da olağan cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Kanunlara göre, seçim Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin sona ermesinden 90 gün önce yapılacak’’ dedi. Daçiç ayrıca Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin Mayıs'a kadar süreceğini de sözlerine ekledi.
Daçiç, Sırbistan’daki partilerin 12 Mart gece yarısına kadar tüm adaylarını açıklama haklarının olduğunu hatırlattı. Daçiç ayrıca genel seçimler nedeniyle meclisin feshedildiğini, seçimlerin demokratik olması temennisiyle bugün seçim çalışmalarının başladığını söyledi.
Sırbistan Anayasası ve kanunlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimleri, Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin sona ermesinden 90 gün önce yapılmaktadır. Bu yıl yapılacak olan seçimler Sırbistan’da 12. cumhurbaşkanlığı seçimleri olacaktır. Sırbistan’da cumhurbaşkanı ilk kez 1990 yılında seçilmişti. Bu yılki seçimler için şimdiye kadar yedi kişi adaylığını açıkladı. Bunlara ek olarak mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in ve eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’in de adaylar arasına katılması bekleniyor.

Kaynak: danas.rs https://www.danas.rs/vesti/politika/izbori22/dacic-raspisao-predsednicke-izbore/ (Erişim tarihi, 03.03.2022)

Bu içerik 03.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.