Sırbistan’da erken seçim: Vuçiç kararnameyi imzaladı, genel seçim 3 Nisan’da yapılacak

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, parlamentoyu fesheden ve erken genel seçimlerin 3 Nisan 2022’de yapılacağını duyuran kararnameyi Salı günü imzaladı. Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından iki karar da yürürlüğe girdi.
Vuçiç, parlamentonun bu dönemde özellikle hukukun üstünlüğü alanında ülke için çok önemli işlere imza attığını belirtti. Sırbistan halkından seçime katılım göstererek ülkenin demokratik gücünü ortaya koymasını beklediğini ifade eden Vuçiç, bu sayede planların medeni bir çerçevede uygulamaya konubileceğini söyledi. Seçimin galibinin ülkeyi en iyi şekilde yöneteceğini umduğunu belirten Vuçiç, Sırbistan halkının en iyisini seçeceğinden emin olduğunu dile getirdi.
2020’de yapılan son genel seçimde Vuçiç’in Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) başını çektiği “Çocuklarımız İçin” ittifakı oyların %60’ını alarak iktidara gelmişti. Muhalefetin büyük bir çoğunluğu ise genel seçimin koronavirüs pandemisi gölgesinde yapıldığını ve medyanın bağımsız olmadığını öne sürerek seçimin adil olmadığını iddia etmiş ve seçimi boykot etmişti.

Kaynak: https://rs.n1info.com/english/news/serbian-president-calls-early-parliamentary-elections-for-april-3/ (Erişim tarihi, 16.02.2022)

Bu içerik 15.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.