Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etme çağrısında bulundu

Resim

Sırbistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da ikâmet eden Sırbistan vatandaşlarına, Ukrayna topraklarını geçici olarak terk etmelerini tavsiye etti. Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'ya seyahat etmeyi planlayan Sırbistan vatandaşlarına da seyahatlerini ertelemeyi düşünmelerini önerdi.
Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde "Halen Ukrayna'da bulunan vatandaşlarımızın Kiev'deki Sırbistan Büyükelçiliği ile sürekli temas halinde olmalarını rica ediyoruz." açıklamasına yer verildi. ABD, Almanya, İtalya, Avustralya, İngiltere, İsveç, Yeni Zelanda, Hollanda, Estonya ve İsrail gibi çok sayıda ülke vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısında bulunuldu.
Aynı çağrı Hırvatistan, Karadağ, Slovenya ve Kuzey Makedonya tarafından da yapıldı. Bazı ülkeler diplomatik misyonlardaki personel sayısını da azaltmaya başladı. Doğu Avrupa'da tansiyon yüksek olup ABD yetkilileri, "Rusların Ukrayna'yı işgal ihtimalinin her gün geçerli olduğunu" belirtiyorlar. Rusya komşusunu işgal etmeye hazırlandığını reddediyor, Batı'dan güvenlik garantisi istediğini dile getiriyor.

Kaynak:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/srbija-pozvala-svoje-gradjane-da-napuste-ukrajinu/220214014 (Erişim tarihi, 14.02.2022)

Bu içerik 14.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.