Sırbistan Cumhurbaşkanlığı makamında “çıkışa gel” kavgası: Cumhurbaşkanı Vuçiç ve muhalefet partisi lideri Yeremiç, kavga etmek üzere karşı karşıya geldiler

Resim

Sırbistan’da muhalif Halkın Partisi (NP) lideri Vuk Yeremiç ve üç parti yetkilisi, Cumhurbaşkanı Vuçiç ile, makamında kavga etmek üzere karşı karşıya geldi. Vuçiç, Halkın Partisi’nden Yeremiç dahil beş yetkiliyi işaret ederek “gelin ve beni linç edin, ben sizin beşinizle de başa çıkarım” çağrısı yapmıştı. İsimlerini verdiği Yeremiç dahil dört yetkili, Vuçiç’le yüzleşmek üzere Belgrad’daki Cumhurbaşkanlığı makamına gittiler. Halkın Partisi yetkilisi Miroslav Aleksiç, Vuçiç’in korumaları nezaretinde yanlarına geldiğini, çileden çıkmış bir şekilde kendilerine bağırarak hakaret ettiğini, bu esnada korumalarının şok içinde kaldığını belirterek, Vuçiç’in söylediği sözleri ağzına alamayacağını ifade etti. Tartışmanın bir noktasında Vuçiç’in Yeremiç’e çok yaklaştığını ve ikilinin yüz yüze geldiklerini söyleyen Aleksiç, Vuçiç’in ülke için büyük bir problem olduğunu iddia etti. Aleksiç, Vuçiç’in çağrısını ve nerede dövüşmek istedikleri sorusuna “çıkışa gel” karşılığını verdiğini, Vuçiç’in de bu çağrıya karşılık verip “çıkışa gelin” dediğini, ancak korumalarının Vuçiç’i dururduğunu ifade etti.

Halkın Partisi lideri Yeremiç ise Vuçiç’in kendisine “hırsız” dediğini, kendisinin de cevap olarak Vuçiç’e “vatan haini” dediğini belirtti. Vuçiç’e Sırbistan devlet kanalı RTS’de tartışma çağrısı yaptığını ve Vuçiç’in bunu reddettiğini iddia eden Yeremiç, Vuçiç’in “bir korkak olduğunu” da ekledi.

Yaşanan tartışmanın ardından İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, Vuçiç’in korumasının kendisini engelleyerek “muhalefetin istediklerini vermesine engel olduğunu” belirtti.

Kaynak:

https://rs.n1info.com/english/news/vucic-and-opposition-politician-face-to-face-inside-serbias-presidency-building/ (Erişim tarihi: 30.06.2021)
Bu içerik 30.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.