Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, orduya ve polise “Savaş için hazırlanın” emri verdi

Resim

Kosova’nın kuzeyinde gerilimin yeniden tırmanmasının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan silahlı kuvvetlerinin “başkomutanı” sıfatıyla silahlı kuvvetlere ve polise savaş için hazırlıklarını en yüksek düzeye çıkarmaları emrini verdi. Kararı, Sırbistan Savunma Bakanı Miloş Vucevic açıkladı. Bakan, “Bu emir doğrultusunda Sırbistan silahlı kuvvetleri, Sırbistan’ın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak; nerede yaşadıkları fark etmeksizin Sırplara yönelik pogrom ve terör faaliyetlerini engellemek için en üst düzeyde hazır hale gelmiştir.” dedi. İçişleri Bakanı Bratislav Gaşic de polisin ve diğer güvenlik güçlerinin, Cumhurbaşkanı’nın emri gereğince savaş hazırlıklarını en yüksek düzeye çıkardığını ve  Genelkurmay Başkanı’nın emri altında konuşlanacağını bildirdi.

Sırplar Kosova-Sırbistan sınır kapılarının her iki tarafında da barikatlar kurarak, belediye seçim kuruluna yönelik terör faaliyeti yürüttüğü şüphesiyle tutuklanan eski polis memuru Dejan Pantic’in serbest bırakılmasını Kosova hükümetinden talep ettiler. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova’da görev yapan NATO güçleri barikatları kaldırmazsa Kosova polisinin kaldıracağını duyurmuştu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise Instagram adresinden yaptığı ulusa sesleniş konuşmasnda, “Kosova’daki Sırpları korumak için bütün önlemlerin alınacağını” açıklamıştı.

Kaynak: https://rs.n1info.com/english/news/serbian-army-police-on-highest-level-of-combat-readiness/ (Erişim tarihi, 28.12.2022)

Bu içerik 28.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.