Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Avrupa Birliği, Çin’in ülkemize yaptığı yatırımlar dolayısıyla bize baskı yapmamalı

Resim

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Çin’in ülkelerine yatırım yapmasına Avrupa Birliği’nin karşı çıkmaması gerektiğini, çünkü Sırbistan’ın kalkınmak için bu yatırımlara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Sırbistan Devlet Televizyonu’nun aktardığına göre Forum’daki bir panel sırasında Vucic, “Avrupa’daki insanlar şunu anlamalı ki, Çin’in ülkemizde yaptığı yatırımlar ülkemizin kalkınması için gerekli. Avrupa Birliği, bu konu üzerinden bize baskı yapmamalı. Çin’in yaptığı yatırımlar ülkemizdeki toplam yabancı yatırımlarının yüzde 30’unu oluşturuyor.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Instagram hesabından yaptığı açıklamada Vucic, yolların ve bağlantıların en önemli unsur olduğunu ifade ederek, “İşte bu yüzden mümkün olan bütün yolların ve rotaların inşa edilerek Asya ile bağlantıların oluşturulması yalnızca Sırbistan için değil, Avrupa için de çok büyük bir öneme sahiptir. Bağlantı derken, bütün bağlantı biçimlerinden bahsediyorum; ekonomiden ticarete, trafikten enerjiye, dijital bağlantılardan yapay zekâ üzerine çalışan kurumlara kadar. Bu, iyi bir gelecek yaratmanın tek yoludur.” şeklinde bir yazı paylaştı.

Kaynak:https://n1info.rs/english/news/vucic-eu-should-not-pressure-us-over-chinese-investments/ (Erişim tarihi: 25.01.2024)

Bu içerik 18.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.