Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç: “Nükleer santral inşa edebiliriz”

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, komşu ülkelerde yapılabilecek nükleer santral inşaatlarına katılma veya Sırbistan’da nükleer santral inşa etme yönünde bir karar vereceklerini ifade etti.

Perşembe günü Belgrad’ın Obrenovats bölgesindeki Nikola Tesla B Kömür Santrali inşaatını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Vuçiç, “Elektriğimizin yüzde 68’ini kömürden sağlamaktayız. Yenilenebilir enerji kapasitemizi geliştirmemiz gerekiyor, ama aynı zamanda toplam elektrik üretim kapasitemizi de artırmak zorundayız. Önümüzdeki yıllarda neye karar vereceğimizi hep beraber göreceğiz: Ya çevremizdeki ülkelerde yapılabilecek nükleer santral inşaatlarına ortak olacağız, ya da ülkemizde kendimize ait bir nükleer santral inşa edeceğiz” dedi.

Sırbistan’ın elektrik üretimi konusunda güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına gereken önemi kesinlikle vereceğini belirten Vuçiç, “Ancak aklımızda hiçbir soru işareti olmadan elektrik üretebileceğimiz kaynaklara da ihtiyacımız var: Güneşin ne zaman açacağına, yağmurun veya karın ne zaman yağacağına ve diğer hava şartlarına bakmaksızın elektrik üretebilecek kaynaklar.” diye ekledi.

Kaynak: http://www.tanjug.rs/full-view_en.aspx?izb=696777 (Erişim tarihi, 17.11.2021)
Bu içerik 11.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.