Sırbistan Başbakanı’na göre Cumhurbaşkanı Vuçiç’in can güvenliği Şubat ayında yapılması planlanan bir suikasttan dolayı tehlikede

Resim
Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, 2 Şubat’ta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’e yönelik suikast ihtimalinin hâlen devam ettiğini ve Vuçiç’in hayatının tehlikede olduğunu bildirdi. Hükümet yanlısı Pink televizyonuna açıklamalarda bulunan Brnabiç, “Avrupa Birliği dışındaki ülkelerle bu konuda iletişim halindeyiz. Suikast girişimini savuşturabilmiş değiliz, bu konuda mücadelemiz devam ediyor.” dedi. Brnabiç, Sırbistan devlet yetkililerinin suikast planından bir AB ülkesi aracılığıyla Europol (Avrupa Polis Teşkilatı) tarafından haberdar edildiğini ifade etti. Brnabiç, Ocak ayında, Europol’ün kendilerine suikast girişiminin Şubat ayının ilk yarısında yapılmasının planlandığı bilgisini verdiğini söylemişti.
Brnabiç, suikast planının başında bulunduğu iddia edilen Karadağ’daki Kavaçki suç örgütünün lideri Radoje Zviçer’in Karadağ devletinin desteği olmadan bu kadar kuvvetli olmasının mümkün olmadığını düşünüyor. Brnabiç, “Karadağ’da kimsenin Zviçer hakkında bir şey bilmiyor ve bu olanların önüne geçemiyor olmasının imkânı yok, ben inanmıyorum.” dedi.

Kaynak: https://rs.n1info.com/vesti/premijerka-opasnost-od-atentata-na-predsednika-vucica-jos-nije-otklonjena/ (Erişim tarihi, 02.02.2022)

Bu içerik 02.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.