Sırbistan Başbakanı Kosova’da: Sırbistan sadece barış ve istikrar peşinde

ResimSırbistan Başbakanı Ana Brnabic bugün Kosova ziyaretinin ilk durağı olan Kuzey Mitrovica’daydı. Bu zor dönemde Kosova’da Sırp toplumu ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Brnabic, “31 Temmuz’da gerçekleşen son provokasyonların ardından dahi barışı koruyabildiğimiz için son derece memnunum. Sırbistan devletinin ve Sırp toplumunun çıkarları barış ve istikrardan yanadır” dedi.

Ülkesinin Kosova’da yaşayan Sırp halkının yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına mücadele vermeye devam edeceğine de vurgu yapan Sırbistan Başbakanı, sıranın Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulmasına geldiğini ve bu noktadaki kararlılıklarını Mitrovica’dan Brüksel’e ve hatta Beijing’e kadar her yerde ve her fırsatta yineleyeceklerini dile getirdi.
Brnabic’in Kosova ziyareti göreve geldiği 2017 yılından beri Kosova’ya gerçekleştirdiği ilk ziyareti özelliğini taşımakta. Brnabic, günübirlik seyahati çerçevesinde Kuzey Mitrovica’nın ardından Sırp nüfusun çoğunlukta olduğu Zvecan ve Leposaviq kentlerini de ziyaret edecek.
 

 

Bu içerik 05.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 48 kez okundu.