Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić: Sırbistan Hükümeti’nin ve şahsımın tam iş birliğine sahipsiniz

Resim

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić’in davetlisi olarak Sırbistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. İkili, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Brnabić verdiği demeçte, görev süresince Bulgaristan ile Sırbistan arasındaki çok iyi ilişkilerin hem siyasi hem de ekonomik açıdan daha güçlü ve daha iyi hale gelmesi için birlikte çalışacaklarını, Sırbistan Hükümeti’nin ve Bulgaristan Hükümeti’nin iş birliğinin özellikle de ticari ve ekonomik alanlarda ileride daha da iyi bir noktaya taşınacağına inancının tam olduğunu belirtti. Ayrıca Petkov’a Başbakan olduktan sonra ziyaret ettiği ilk ülkelerden birinin Sırbistan olması sebebiyle de teşekkür etti.
Başbakan Petkov da verdiği demeçte, öncelikli olarak ekonomik kalkınmanın paralel ilerleyebilmesi için bölgelerin maksimum bağlantıya sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı ve iki ülkeyi birleştiren konularda tamamen aynı fikirde olduklarını belirtti.  Başbakan Petkov ayrıca Bulgaristan, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan arasındaki gaz ticaretinin tek bir pazar oluşturmak için büyük bir potansiyel taşıdığını sözlerine ekledi.
Görüşmede Niş - Dimitrovgrad Otoyolu haricinde, iki ülke arasındaki ilave yol bağlantıları yapılması konusu da gündeme geldi.
Petkov’un ziyareti, Batı Balkanlar’ın net bir Avrupa perspektifine sahip olabilmesi için tüm önemli sorunlarını çözme kararlılığını göstermesi haricinde, Fransa’nın Avrupa Birliği dönem başkanlığı süresince ekonomi ve rekabet edebilirlik konulu yeni müzakere faslının açılması hususunda Sırbistan’ın Bulgaristan’ın desteğini alması açısından da önem taşımaktadır.

Kaynak: https://bntnews.bg/news/barnabich-kam-petkov-shte-imate-palno-sadeistvie-na-pravitelstvoto-na-sarbiya-i-moeto-lichno-1184594news.html (Erişim tarihi: 08.02.2022)

Bu içerik 08.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 186 kez okundu.