Sırbistan, Hırvatistan Büyükelçiliği’ne nota verdi: Dışişleri Bakanı Dacic, Hırvatistan’ı “Sistematik bir şekilde Sırbistan’a karşı nefret yaymakla” suçladı

Resim
İktidar yanlısı TV Pink’e açıklamalarda bulunan Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Dacic, Hırvatistan yetkililerini “sistematik bir şekilde Sırbistan’a ve Sırp halkına yönelik nefret yaymakla” suçladı. Hırvat mevkidaşı Gordan Grlic-Radman’ın, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’e yönelik sarf ettiği ve Sırbistan hükûmetinin Hırvatistan Büyükelçiliği’ne protesto notası vermesiyle sonuçlanan “Vucic ya Rusya’nın ya Avrupa Birliği’nin koltuğuna oturmalı. Çünkü iki koltukta birden oturmanız imkânsızdır ve rahatsızlık verebilir.” şeklindeki sözlerini güçlü bir şekilde kınayan Dacic, “Hiç kimsenin Sırbistan’a nasıl bir dış politika izleyeceğine yönelik dersler verme ve hadsizce karışmaya hakkı yoktur.” dedi. Hırvatistan’ın Sırbistan’a ve Sırp halkına yönelik nefret yaratma çabasının onlar için kalıcı bir politika olduğunu söyleyen Dacic, “Hırvatistan, siyasî istikrarsızlığa yol açacak her şeyi yapmak için elinden geleni yapıyor.” dedi.
Dacic, iki ülkenin geçmişte yaşadıkları ve hâlen çözülememiş sorunları saptamaları ve bunları çözmek için birlikte çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak:https://n1info.rs/vesti/teske-reci-dacica-o-hrvatskoj-sistematski-grade-odnos-mrznje-prema-srbiji-i-srpskom-narodu/ (Erişim tarihi, 29.02.2024)
Bu içerik 26.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 14 kez okundu.