Senato onayladı: ABD’nin Kosova Büyükelçisi Jeffrey Hovenier

Resim
Jeffrey Hovenier, geçtiğimiz Temmuz ayında Başkan Joe Biden tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Kosova Büyükelçiliği’ne aday gösterilmişti. Senato’dan onay alan Hovenier, ABD’nin yeni Kosova Büyükelçisi olacak.
Hovenier, 1999 Kosova Savaşı’ndan beri Kosova ile ilgili meselelerde aktif rol alıyor. Kosova’nın nihai statüsünün belirlenmesi için görevlendirilen Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Martti Ahtisaari’nin ekibinin de bir parçası olan Hovenier, 30 yıllık kariyeri boyunca Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı da dâhil olmak üzere ABD’nin Türkiye, Almanya, Hırvatistan, Yunanistan, Panama, Paraguay ve Peru büyükelçiliklerinde görev aldı. Hovenier’in kariyerinde Sırbistan ve Karadağ’da verdiği geçici hizmetler de bulunuyor.
Jeffrey Hovenier, 2018 yılında gerçekleşen Kosova’nın onuncu bağımsızlık yıldönümünde, Kosova’nın özgürlüğüne ve bağımsızlığına yaptığı katkılarından dolayı, Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi tarafından madalya ile ödüllendirilmişti.
Senato Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Hovenier, Başkan Biden’ın Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğun karşılıklı tanıma ile sonuçlanması gerektiği yönündeki açıklamasına da atıfta bulundu.
 

Kaynak: https://exit.al/en/2021/11/19/senate-confirms-jeffrey-hovenier-as-us-ambassador-to-kosovo/ (Erişim tarihi, 23.11.2021)

 

Bu içerik 19.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.