Selanik Uluslararası Fuarı’nda – Mitsotakis Türkiye için – Meşru müdafaa hakkımız müzakere edilemez

Resim

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye Cumhurbaşkanı ile yüz yüze görüşüp görüşmeyeceği sorulduğunda, Kiriakos Mitsotakis, Tayyip Erdoğan ile programlanmış bir görüşme olmadığını belirtti. Başbakan ayrıca “New York’ta bulunacağımız günler sanırım çakışmıyor” diye ekledi.

Kiriakos Mitsotakis, “Dış politikamız değişmez. Egemenlik haklarımızı savunabildiğimizi kanıtladık” diyerek konuya açıklık kazandırdı ve “Meşru müdafaa hakkımız müzakere edilemez” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Başbakan bununla birlikte 2021 yılında, 2020 yılının gerilimlerinin olmamasının gerçekten olumlu bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi. Yunanistan’ın sınırını koruyabileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkladığını ifade ederek, Türkiye ile örneğin mülteciler konusunda anlaşmanın mümkün olduğunu belirtti.

Kiriakos Mitsotakis Afganistan konusunda Türkiye ile çıkarlarının “paralel” olduğunu vurgulayarak, Yunanistan, Avrupa ve Türkiye’nin Afganistan’dan komşu ülkelere mülteci akınını sınırlandırmak için anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Başbakan “Anlaşmazlıklara rağmen Türkiye ile görüşmemiz gerekiyor. Dediğim gibi, Yunanistan sınırlarını aktif bir şekilde korumaya devam edecektir ve bu arada biz denizde de insan hayatını koruduk. Ben göçmen kaçakçılarının şebekelerini çökerteceğimi ve kıracağımı söyledim. Politikamızı değiştirmeyeceğim. İkinci hatta bulunan silahlı kuvvetlere, sahil güvenliğe ve polise çok teşekkür ederim. Sahil Güvenlik ve Meriç nehrindeki çelik çit güçlendirildi. Bu yöntem ile Yunanistan’ın hâkimiyetini korumuş olacağız” diye sözlerini tamamladı.  

 

Bu içerik 12.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 224 kez okundu.