Seçimler için tarihî karar: Yeni bir koalisyon

ResimGüçlü Bulgaristan için Demokratlar Partisi (DSP) seçimler için tarihî bir karar aldı. General Atanas Atanasov liderliğindeki parti, seçimlerde genel bir koalisyon oluşturmak için Değişime Devam Partisi ile müzakere etme kararı aldı. Güçlü Bulgaristan için Demokratlar Partisi’nin ulusal danışma heyetinin özel konukları Evet Bulgaristan Partisi lideri Hristo İvanov ve Değişime Devam Partisi lideri Kiril Petkov’du. Bu görüşmede partiler yeni bir koalisyon çağrısında bulundular. Güçlü Bulgaristan için Demokratlar Partisi’nin bu kararı, Demokratik Bulgaristan koalisyonunun Değişime Devam Partisi ile seçimlerde birleşmesinin ilk adımı olarak değerlendirilmektedir.

General Atanasov kendilerine yüksek bir hedef belirlediklerini, sandıktan birinci çıkarak ilk görevlerinin hükûmeti kurmak olacağını ve birleşmenin amacının GERB’e karşı ortak bir cephe oluşturmak olduğunu açıkladı.

Alınan kararlardan öne çıkan maddeler şöyledir:

1- “Demokratik Bulgaristan” koalisyonu kazanımlarını başarılı olarak değerlendirmektedir. Modern sağcı politikalar ve reformlar üretmenin tek garantisi demokratik değerlere sahip çıkmaktır.

2- Statüko partilerinin ve seçim hilelerinin yardımıyla Borisov’un yozlaşmış yönetimini geri getirme girişimlerini engellemek için yaklaşan parlamento ve yerel seçimlerde Bulgaristan’daki reformist güçlerin birleşmesi ve yoğunlaşması gereklidir.

3- Kalıcı siyasi istikrarın sağlanması ve Bulgaristan vatandaşlarının refahı için tek olasılık olarak, Bulgaristan belediyelerindeki yolsuzluğun ve feodalleşmenin üstesinden gelmenin tek yolu GERB ve DPS’nin (Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi) yerel yönetimlerden uzaklaştırılmasıdır.

Bu içerik 28.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.