Seçim kampanyası sona yaklaşırken son anket araştırması “Market Links” 9 partili bir parlamentonun olabileceğini söyledi

ResimSon araştırmaya göre 2 Ekim’de gerçekleşecek seçimler sonrası halen 9 partili bir parlamento ihtimal dışı değil gibi görünüyor. Bunu ifade eden “Market Links” araştırma şirketinin yöneticisi Dobromir Jivkov. bu öngörünün dayanağı ise BTV ile ortaklaşa “Market Links” tarafından Bulgaristan genelinde yapılan bir alan araştırmasına dayanmaktadır. 1024 kişiyi kapsayan araştırma 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmiş bir kısmı yüz yüze bir kısmı ise canlı bağlantı araçları ile elde edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre Borisov’un (GERB) partisi %23.7 ile hala seçimleri kazanacak parti görünmektedir, ikinci sırayı Değişime Devam (PP) partisi %16.9 ile alırken üçüncü sırada üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH (DPS) %12.3 ile yer almaktadır. İlk üçlü böyle oluşurken son hafta %4 seçim barajına yakın üç parti yer almaktadır. Jivkov’un açıklamasına göre az bir yanılma payı ve son günlerdeki gelişmeler bu üç partiyi de meclise taşıyabilir.

Meclise giren diğer partiler sırasıyla şöyledir: Sosyalistler (BSP) %9.9 ile dördüncü sıradadır. Milliyetçi dalgayı temsil eden Yeniden doğuş “Vızrajdane” %8.7 ile beşinci sırayı alırken, Demokratik Bulgaristan “DB” %7.8 ile altıncı sırada görünmektedir.

Bu partiler Manolova’nın Doğrul BG “İzpravi se BG” oluşumu şu anda %2.5 görünmekle beraber bu ihtimal kendileri için geçerlidir. Bu durumda olan diğer iki parti Böyle Bir Halk Var (İTN) oluşumu araştırmaya göre %3.9 almaktadır. Ve yine geçen yıl geçici hükümetin başında olan eski Başbakan Stefan Yanev’in yeni kurduğu siyasi oluşum Bulgaristan’ın Gelişmesi (BV) partisi %2.5 almaktadır.

Bu içerik 27.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.