Seçim 2 Nisan’da

ResimBulgaristan 2 Nisan’da erken genel seçime gidiyor. Seçim tarihi Salı günü Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından açıklandı.

Diğer siyasi gruplardan destek alamayan ve hükümet kurmada başarısız olan Sosyalistler, Salı günü erken saatlerde görevi Cumhurbaşkanına iade etti. Böylece Nisan 2021’den bu yana Bulgaristan’da yapılacak beşinci genel seçimin yolu açılmış oldu.

Radev, “Seçimlerin yasalara uygun olması için makineli oy kullanma yönteminin uygulanabileceği ilk tarihte yapılacak. Her Bulgar vatandaşı makineli mi yoksa kağıt oylu mu oy kullanacağını seçebilmeli.” dedi. 3 Şubat’ta meclisin feshedilmesi ve 2 Nisan’da genel seçimlerin yapılması için kararname çıkaracağını da sözlerine ekledi.

Radev, Parlamentonun kalan kısa süreyi “yolsuzlukla mücadele, Kurtarma ve Toparlanma Planı ve Avrupa entegrasyonu gibi meselelerin yalnızca seçim vaatleri değil, gerçek öncelikler olduğunu kanıtlamak için” kullanacağını umuyor. Ayrıca geçici hükümette herhangi bir değişiklik olup olmayacağını şu anda söyleyemediğini belirtti.

Yine Salı günü Cumhurbaşkanı, seçimlerin lojistiğini görüşmek üzere Merkez Seçim Komisyonu yönetimiyle bir araya geldi. Seçim idaresi yetkilileri, Merkez Seçim Komisyonu’nun nisan ayında seçimleri düzenlemeye hazır olacağını, ancak seçimlerin mart ayı sonunda yapılmasının lojistik yönden zorluk doğuracağını söylediler.

Bu içerik 25.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.