Scholz, Kurti'den Sırbistan ile diyalogda yapıcı olmasını talep ediyor

Resim

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Berlin’de Çarşamba günü gerçekleştirmiş olduğu görüşmede, kendisinden Sırbistan ile diyalog sürecinde daha yapıcı olmasını istedi.
Görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Scholz, Ukrayna savaşının devam ettiği şu günlerde Batı Balkanlar'daki sorunların çözülmesinin önemli olduğunu söyledi.
“Kosova başlangıçtan itibaren kendisini çok net bir şekilde ABD’nin yanında konumlandırarak yaptırımları destekledi. Bu takdir edilecek bir durumdur. Ben, Batı Balkanlar'ın Avrupa'nın bir parçası olduğunu ve gelecekte tüm Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'nin bir parçası olması gerektiğini Başbakan Kurti’ye yineledim.” diyen Scholz, ayrıca diyaloğun amacının Kosova ile Sırbistan arasında kapsamlı bir anlaşma olduğunu da vurguladı.
"Diyaloğun amacı kapsamlı bir anlaşmaya varmaktır. Kurti'yi müzakerelerde yapıcı olması için teşvik ettim. Anlaşma her iki ülkenin vatandaşlarına da iyi gelecektir.” şeklinde açıklamalarına devam eden Alman başbakan, yakında Priştine’yi ziyaret etmeyi planladığını, yılın ikinci yarısında ise Başbakan Kurti’yi toplantı için tekrar Berlin’e davet edeceğini bildirerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: https://telegrafi.com/scholz-kerkon-nga-kurti-konstruktivitet-ne-dialogun-serbine/, (Erişim tarihi, 04.05.2022)

Bu içerik 04.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.