Scholz: Avrupa Birliği Kuzey Makedonya'nın ilerlemesini ödüllendirmelidir

Resim
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Tiran'daki Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin tek doğru kararının Kuzey Makedonya'yı birlik yolunda gösterdiği çabalardan dolayı ödüllendirmek olacağını söyledi.
"Deutsche Welle"nin haberine göre Scholz, bilhassa Kuzey Makedonya'yı AB'ye yaklaşma çabalarından dolayı ödüllendirilmesi gereken bir ülke olarak vurguladı.
Basın toplantısında konuşan Scholz, “Biz, Kuzey Makedonya'nın çabalarında başarılı olması için her şeyi yapmaya hazırız. Ayrıca, dışarıdan kendilerine yüklenen şartları yerine getirmek için büyük çaba gösteren hükümet başkanının faaliyetlerinden dolayı kendilerine minnettarım. Kuzey Makedonya'nın katılım kriterlerini karşılama konusunda büyük ilerleme kaydettiğini ve bunun için de çok çaba sarf ettiğini söylemek gerekir. İşte bu nedenle, Kuzey Makedonya’nın ödüllendirilmesi Avrupa Birliği tarafından verilecek en doğru karardır.” şeklinde açıklamada bulundu.
Batı Balkan ülkelerinin AB'ye daha hızlı girmesi çağrısını yineleyen Scholz, “Bu ülkelere giriş sözü verildikten 20 yıl sonra bunun gerçekleşmesi gerektiği açık.” dedi.

Bu içerik 16.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.