Schmidt, Birleşik Krallık Batı Balkanlar Özel Temsilcisinin atanmasını memnuniyetle karşıladı

Resim

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Sir Stuart Peach'i, İngiltere'nin bölgede istikrar ve refaha yönelik süregelen taahhüdünün bir parçası olarak Batı Balkanlar Özel Temsilcisi olarak atamıştı. Johnson, Birleşik Krallık’ın Avrupa güvenliğine derinden bağlı olduğunu dile getirdikten sonra Batı Balkanlar’ın yirmi yılı aşkın süredir istikrarı ve güvenliğine yönelik en büyük tehditle karşı karşıya olduğunu ifade etmiş ve Peach’in kapsamlı deneyimi ve uzmanlığına güvendiklerini sözlerine eklemişti.

İngiliz hükümeti ve parlamentosunun üst düzey yetkilileriyle bir dizi görüşmeler gerçekleştirmek üzere Londra'da bulunan Yüksek Temsilci Christian Schmidt ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın İngiltere'nin Batı Balkanlar Özel Elçisi olarak Sir Stuart Peach'i atama kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Yüksek Temsilci, kendisinin Bosna Hersek konusundaki çalışmalarını desteklediği için Birleşik Krallık'a minnettarlığını dile getirdi ve Özel Elçi ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini sözlerine ekledi.

Schmidt: "Bu atama, İngiltere'nin Batı Balkanlar ve Avrupa güvenliğine olan bağlılığının açık bir göstergesidir. Birleşik Krallık, Sir Stuart Peach'i atayarak, uluslararası toplumun Bosna Hersek’teki gergin atmosferi ortadan kaldırma çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu gösteriyor." dedi.
 

 

Bu içerik 02.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.