Schinas: Avrupa Birliği göç ve sınır koruma için ek fon ayıracak

Resim
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas 8 Ocak Pazartesi günü Atina’da düzenlenen göç konferansında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin göç ve iltica konusundaki yeni anlaşmanın uygulanması için 2027 yılına kadar 2 milyar avro daha tahsis etmeyi planladığını söyledi.
Schinas Atina’daki Göç ve İltica Bakanlığı’nda düzenlenen konferansta: “Nihayet elimizde Avrupa’da göç ve iltica konusunda tarihi, kapsamlı ve uyumlu bir anlaşma, yani nihayet bir Avrupa göç politikası var. Bu hepimizin gurur duyabileceği ve duyması gereken bir şey” dedi.
Yunanistan’ın yeni anlaşmanın önemli bir yararlanıcısı ve şekillendiricisi olduğunu vurgulayan Schinas, anlaşmanın uygulanması sırasında Yunanistan’ın yalnız olmayacağını da teyit etti.
Çok Yıllı Mali Çerçeve müzakereleri tamamlandığında üye devletlere sağlanacak ek fonun yaklaşık yarısının yeni sınır prosedürleriyle ilgili altyapı ve teknolojinin finansmanına yönlendirileceğinin tahmin edildiğini sözlerine ekledi.
Göç ve sınır programları için önümüzdeki iki yıl boyunca üye ülkelere 1.6 milyar avro tutarında orta vadeli fon sağlanacağını da açıklayan Schinas, “Bu, Yunanistan’a dış sınırlarda ekipman, personel ve bilgi sistemleri de dahil olmak üzere doğrudan pratik destek anlamına geliyor” dedi.
Konferansa Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis de katıldı. Kairidis konuşmasında göç konusunda karşılaşılan zorlukları ele alarak yasadışı şebekelerle mücadelede işbirliği yapılması ve yasal ikamet izinlerinin zamanında yenilenmesine öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan sözlerini şöyle tamamladı: “Göç meselesi bizi bölen değil birleştiren bir alandır.”

Bu içerik 08.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.