Saraybosna Kantonu Başbakanı Edin Forto, ABD Batı Balkanlar özel temsilcisi Escobar ile görüştükten sonra: “Seçimler yapılacak” dedi.

ResimABD’nin Batı Balkanlar özel temsilcisi Gabriel Escobar bu sabah Üçlü İttifak liderleriyle bir araya geldi. Bizim Parti (Naše stranka) Genel Başkanı Edin Forto, toplantıda konuşulanların iyimser bir hava yarattığını söyledi.

Forto, “ABD şüphesiz Bosna-Hersek'te istikrarın garantörü olmaya devam edecektir. Bosna-Hersek, AB ile yakınlaşması konusundaki çalışmaları yoğunlaştıracaktır. Sayın Escobar’ın çok önemli desteği ve ABD’nin güvencesi ile seçimler yapılacaktır ve kimsenin Bosna-Hersek vatandaşlarını sadece belli şahısların yararına olan politikalara rehin olarak vermesine izin verilmeyecektir. Partimiz için Amerikan yönetiminin mücadelemizde destekçi olması önemlidir. Odak noktamız Bosna-Hersek'in uluslararası alanda güçlendirilmesi olacaktır. Şimdiye kadar bu alanda birçok başarı elde ettik. Berlin, Londra, Brüksel, Lahey ziyaret ettiğimiz ve Bosna-Hersek'teki sivil vizyonun güçlendirilmesine katkıda bulunabilmek için başarılı diplomatik lobi faaliyetleri gerçekleştirdiğimiz adreslerden sadece birkaçıdır.“ dedi.

Forto, mevcut hükümetin Bosna-Hersek'i uluslararası ortamda nasıl güçlendirebileceğini bilmediğini iddia etti ve bunu partilerinin yapabileceğini belirtti.

Naša stranka’dan yapılan açıklamaya göre “Escobar, yolsuzlukla mücadelenin Bosna-Hersek için ABD'nin ilgi odağı olmaya devam ettiğini söyledi. Forto, Saraybosna Kantonu Hükümeti'nde Üçlü Lider olarak bu konuda ülkenin en büyük adımlarını attık ve mücadeleyi sürdürüyoruz“ denildi.

Bu içerik 07.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.